A www.katonaborhaz.hu elnevezésű weblapot üzemeltető Katona Borház Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseire figyelemmel az információs önrendelkezési jog és az információszabadság biztosítása érdekében, a személyes adatok védelmét, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez való jog érvényesülését szolgáló alapvető szabályok érvényesülése érdekében az alábbi adatkezelési szabályzatot alkotja meg.

 

Az adatkezelő


 

Cégnév: Katona Borház Kft.

Székhely: 1222 Budapest, Hős u. 3.

Adószám: 12194023-2-43

Közösségi adószám: HU 121904023

Cégjegyzékszám: 01-09-563808

Nyilvántartó cégbíróság:  Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

Elérhetőség: info@katonaborhaz.hu

Kapcsolattartó neve: Dr. Katona Klára

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-66407/2013

> > > Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatának megtekintése / letöltése < < <

 

A kezelt adatok köre


 

  1. Az érintett által kötelezően megadott adatok: keresztnév, vezetéknév, e-mail cím, utca, házszám, irányítószám, város, ország, telefon, felhasználónév, jelszó, elmúlt-e 18 éves vagy születési dátum
  2. Az érintett által önkéntes megadott adatok: klubtagság, használt alkalmazás, beszélt nyelv, születési név, titulus, feltöltött képek, albumok, az érintett lakcíme, telefonszáma, foglalkozása, iskolái, munkahelyének adatai, képfeltöltései, képmegjelölései, hozzászólásai, kapcsolatcímkéi, üzenőfali üzenetei, fórumbejegyzései, a felhasználó saját vagy nem saját tartalma, a szolgáltatás funkcióinak használata közben automatikusan létrejövő publikus bejegyzés (hírfolyam), saját weboldal cím, felhasználónév, telefon, mobil-vezetékes, skype cím, msn cím, videófeltöltési lehetőség, videó megjelölés, „magamról” bemutatkozó szöveg, megszólítás, cégnév, megye, teljes név.
  3. A weblap használata során rögzítésre kerül a felhasználó számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben — a felhasználó számítógépének beállításától függően — a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza. A naplófájlban található adatokat nem kapcsolja össze egyéb személyes adatokkal. (Az utolsó látogatás időpontjához és a többi jelen pontban rögzített adathoz kizárólag az adatkezelő és az adatfeldolgozó fér hozzá).

 

Az adatkezelés céljáról


 

A kezelt adatok körén belül 1-es sorszámmal jelölt csoportba tartozó adatok kezelésének célja az érintett jogosultságának azonosítása, valamint az esetlegesen megrendelt termék, szolgáltatás teljesítésének lehetősége. Az adatokat az adatkezelő felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy az érintett által honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon személyére szabott hirdetése jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó az info@katonaborhaz.hu e-mail címre küldött kéréssel megtilthatja.

A kezelt adatok körén belül 2-es sorszámmal jelölt csoportba tartozó adatok kezelésének célja internetes közösség alkotása és az abban résztvevők azonosítása, az internetes közösség kapcsolattatásának, kommunikációjának elősegítése, digitális tartalommegosztás, önkifejezés és az ezekben történő kereshetőség lehetőségének a biztosítása, a belső internetes közösség informálása a közösségben zajló tevékenységekről. Az adatokat az adatkezelő felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy az érintett által az Katona website látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon személyére szabott hirdetések jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó azinfo@katonaborhaz.hu e-mail címre küldött kéréssel megtilthatja.

A kezelt adatok körén belül 3-as sorszámmal jelölt csoportba tartozó adatok kezelésére kizárólag statisztikai célból kerül sor.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

Tekintettel arra, hogy a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

 

Az adatkezelés időtartamáról


 

A kezelt adatok körén belül 1-es sorszámmal jelölt csoportba tartozó adatok esetében, amíg az érintett tagja a közösségnek. (Az érintett törlési igényének beérkezésétől számított 30 munka-napon belül az adatkezelő törli az adatokat). Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon az adatkezelő a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti).

A kezelt adatok körén belül 2-es sorszámmal jelölt csoportba tartozó adatok esetében, az adatkezelés időtartama addig tart, míg az érintett önkéntes tevékenysége/döntése alapján azok megjelennek.

Az érintett által a profilban megjelenő vagy egyéb közösségi tevékenységhez kapcsolódó adatok esetében, az adatkezelés időtartama határozatlan, de az érintett ezt megelőzően is törölheti adatait.

A kezelt adatok körén belül 2-es sorszámmal jelölt csoportba tartozó adatok esetében — az utolsó látogatás időpontjának kivételével — a látogatástól számított 365 napig tárolja a rendszer az adatokat. Az utolsó látogatás időpontját a rendszer a felhasználó következő látogatása időpontjában automatikusan felülírja.

 

A Katona Borház Kft. általi adatkezelés elvei


 

A Katona Borház Kft. személyes adatot kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezel. A Katona Borház Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy az adatkezelés minden szakaszban megfeleljen az adatkezelés céljának, továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy az adatok felvétele és kezelése tisztességes és törvényes legyen.

A Katona Borház Kft. csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adatot csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

A Katona Borház Kft. az adatkezelés során biztosítja az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

 

A Katona Borház Kft. adatkezelésének jogalapja


 

A 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.
A Katona Borház Kft. személyes adatot akkor kezel, ha ahhoz az érintett önként és határozottan hozzájárul, különleges adatot pedig akkor kezel, ha az adatkezeléshez az érintett önként és határozottan írásban hozzájárul.

A Katona Borház Kft. az általa üzemeltetett internetes honlap kapcsán adatkezelést kizárólag az oldalon regisztrált felhasználók (érintettek) esetében végez. Az oldalra történő belépést az adatkezelő a jelen adatvédelmi szabályzat megismeréséhez és annak elfogadásához köti, így a regisztráció keretében megismerésre közzétett adatvédelmi szabályzat elfogadása nélkül a regisztráció nem sikerülhet, így a regisztrálni kívánó személy nem szerez jogot az oldalra történő belépésre. Az oldalra történő regisztráció tehát a jelen adatvédelmi szabályzat elfogadásának eredménye, mely alapján az adatkezelő a regisztrációt a jelen adatvédelmi szabályzat kifejezett és önkéntes elfogadásának tekinti.

 

A Katona Borház Kft. adatbiztonságra vonatkozó nyilatkozata


 

A Katona Borház Kft. az adatkezelési műveleteket úgy tervezi meg és hajtja végre, hogy az adatkezelésre vonatkozó jogszabályok alkalmazása során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

A Katona Borház Kft. gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

A Katona Borház Kft. megfelelő intézkedésekkel védi a kezelt adatokat a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Katona Borház Kft. a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A személyes adatok automatizált feldolgozása során a Katona Borház Kft. és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja

  • a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
  • az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
  • annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
  • annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
  • a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
  • azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

A Katona Borház Kft.  és az adatfeldolgozó az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene a számára.

 

Adat továbbítás külföldre


 

Személyes adatot az adatkezelő harmadik országban adatkezelést folytató adatkezelő részére akkor továbbíthat, vagy harmadik országban adatfeldolgozást végző adatfeldolgozó részére akkor adhat át, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult.

Az EGT-államba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha Magyarország területén belüli adat továbbításra kerülne sor.

 

Adatfeldolgozás


 

Az adatfeldolgozónak a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos jogait és kötelezettségeit e törvény, valamint az adatkezelésre vonatkozó külön törvények keretei között az adatkezelő határozza meg. Az általa adott utasítások jogszerűségéért az adatkezelő felel.

Az adatfeldolgozó tevékenységének ellátása során más adatfeldolgozót nem vehet igénybe.

Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat az adatkezelő rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.

 

Az érintettek jogai és érvényesítésük


 

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél:

  • tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
  • személyes adatainak helyesbítését, valamint
  • személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.

Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg.

 

Bírósági jogérvényesítés


 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezi.

 

A személyes adatok törlése


 

Az érintettnek a saját személyes adatainak törlési igényét e-mailben az info@katonaborhaz.hu címre kell eljuttatnia. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 30 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a megjelenített adatok nem állíthatóak helyre.

 

Személyre szabott reklámok/tartalmak


 

A felhasználók érdeklődési körének megfelelően a szolgáltató személyre szabott reklámokat jeleníthet meg a honlap látogatása során letöltött oldalakon, amelyek egyben számára hasznosabb, érdekesebb információkkal szolgálnak. A kimenő, értesítő levelek alján megjelenő hirdetések reklámnak tekinthetőek (Grt.6.§.(1) bek.) ezért az érintett előzetes egyértelmű és kifejezett hozzájárulása szükséges. Ennek hiányában nem küldhető ilyen tartalmú levél. Ezek esetében Szolgáltató személyes adatokat nem kezel.

 

Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége


 

A Katona Borház Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot az érintettek előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Az érintett a terméknek, szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

 

Értelmező rendelkezések


 

  1. érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
  2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. különleges adat: a) a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat; b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
  4. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;
  5. közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;
  6. közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;
  7. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
  8. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  9. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  10. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  11. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  12. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  13. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  14. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  15. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  16. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  17. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  18. adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
  19. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
  20. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
  21. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
  22. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  23. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
  24. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

 

Katona Borház Kft.