image

A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Pincészetünk jelenleg 50 hektáron termeszt szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken, 2006 óta pedig 1 hektárt művelünk Tokaj Hegyalján!

A szőlőt boglári pincészetünkben dolgozzuk fel és érleljük palackozásig, valamint kierjedt boraink egy részét budafoki pincénkbe szállítjuk további kezelésre, érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is. Fehér-, rosé- és vörösborainkat reduktív körülmények között acéltartályokban tároljuk palackozásig, emellett készülnek borok 225 literes barrique es 500 literes ászokhordókban is.

Borászatunk munkájában szerves szerepet tölt be a második generáció, azaz családunk fiatalabb tagjai új színt visznek a vállalkozás életébe, ahol a technológia jól összefér a hagyományokkal.

Boraink a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket, a tavaszi friss erőt és a termékeny földet rejtik palackba. Az eredmény: tiszta, gyümölcs ízű, zamatos borok, finom savtartalommal.