2020-ban újra jönnek nagyon kedvelt kóstolóink!
2020. januártól áprilisig több, szuper mini borkurzust, borkóstolót tartunk, amely eseményekhez bárki csatlakozhat, akár egymagában is!
Páratlan élmény, akár karácsonyi ajándékként is!
Lepd meg szeretteidet egy megismételhetetlen élménnyel!
Ha ajándéknak szánod, vásárláskor kérj ajándékvouchert, melyet személyre szólóan elkészítünk és borítékban postázunk, hogy gyönyőrű csomagolásban kerülhessen az ünnepi asztalra vagy a karácsonyfa alá!
Borkurzus 6 boros kóstolóval, parasztos, gazdag hidegtállal, a budafoki kóstolópincénkben, amely eseményekhez bárki csatlakozhat!
Részletek:
Különlegességek:
A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.
Főbb szőlő- és borfajták:
Chardonnay Irsai Olivér
Rajnai Rizling Sauvignon Blanc
Semillon Merlot
Cabernet Sauvignon
Borkurzus
Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás , anomális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat??? Akkor nálunk a helyed!
Partnereddel most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.
Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőinkből készült minőségi borainkon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.
Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?
A főbb témakörök, melyekről szót ejtünk az este során (kérdésekkel a témák kismértékben változhatnak)
Fogalmak tisztázása
Pohártípusok
Kóstolási etikett
Kóstolási praktikák
Kóstolási szempontok
Ízkombinációk, elvek meghatározása
Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük
Világfajták, megjelenési területeik
Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden
Borkészítés folyamatának ábrázolása
Borkészítési, tárolási technikák
Borvidékeink és jellemzőik
Jellemző szőlőfajták
Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője