ÚJRA BORKURZUSOS KÓSTOLÓK! A téli szezon kihagyhatatlan ajánlata!

2019.10.31

2020-ban újra jönnek nagyon kedvelt kóstolóink!

2020. januártól áprilisig több, szuper mini borkurzust, borkóstolót tartunk, amely eseményekhez bárki csatlakozhat, akár egymagában is!

Páratlan élmény, akár karácsonyi ajándékként is!

Lepd meg szeretteidet egy megismételhetetlen élménnyel!

Ha ajándéknak szánod, vásárláskor kérj ajándékvouchert, melyet személyre szólóan elkészítünk és borítékban postázunk, hogy gyönyőrű csomagolásban kerülhessen az ünnepi asztalra vagy a karácsonyfa alá!

Borkurzus 6 boros kóstolóval, parasztos, gazdag hidegtállal, a budafoki kóstolópincénkben, amely eseményekhez bárki csatlakozhat!

Részletek:

  • Az ajánlat tartalma: Hidegtálas borkóstolóval egybekötött borkurzus 1 fő részére, a Katona Borház budafoki kóstoló pincéjében, 7.000 Ft/Fő  részvételi díjért
  • A kóstoló során 6-féle különböző borból ízlelhetnek meg egy-egy pohárnyit és az ízletes, gondosan erre az alkalomra, friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, kenhető finomságokból és péksüteményekből összeállított hidegtálból fogyaszthatnak
  • A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos borkurzus keretében, ahol betekintést nyerhetnek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínyjába-bínjába.
  • A program 2-2,5 órányi elfoglaltságot jelent, a kiválasztott időponthoz előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben!
  • Az alábbi időpontokban tartunk kurzusokat 2019-ben:
    • január 17. péntek 19 óra
    • január 18. szombat 19 óra
    • január 24. péntek 19 óra
    • január 25. szombat 19 óra
    • február 6. csütörtök 19 óra
    • február 12. szerda 19 óra
    • február 13. csütörtök 19 óra
    • február 20. csütörtök 19 óra
    • február 26. szerda 19 óra
    • február 27. csütörtök 19 óra
    • február 29. szombat 19 óra
    • március 1. vasárnap 19 óra
    • március 4. szerda 19 óra
    • március 5. csütörtök 19 óra
    • március 11. szerda 19 óra
    • március 12. csütörtök 19 óra
  • Minimum létszám egy este: 10 fő, ez alatti létszámnál nem áll módunkban megtartani a kóstolót.
  • Maximum létszám egy este: 36 fő
  • Csak a megadott időpontokban tartunk kóstolókat és csak akkor, ha a minimum létszámot elérik a jelentkezők.
  • Bejelentkezni csak az info@katonaborhaz.hu e-mail címen tudtok.
  • Cím: Katona Borház 1222 Budapest, Borkő u. 6-12.
  • tel.: +36 20 221 0871

Különlegességek:

A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.

Főbb szőlő- és borfajták:

Chardonnay             Irsai Olivér

Rajnai Rizling           Sauvignon Blanc

Semillon                  Merlot

Cabernet Sauvignon 

 

Borkurzus

Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás , anomális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat??? Akkor nálunk a helyed!

Partnereddel most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.

Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőinkből készült minőségi borainkon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.

Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?

A főbb témakörök, melyekről szót ejtünk az este során (kérdésekkel a témák kismértékben változhatnak)

  • Kóstolási ismeretek

Fogalmak tisztázása

Pohártípusok

Kóstolási etikett

Kóstolási praktikák

Kóstolási szempontok

  • Bor és ételpárosítás

Ízkombinációk, elvek meghatározása

  • Legfontosabb szőlőfajták

Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük

Világfajták, megjelenési területeik

  • Szőlőtermesztés, borkészítés

Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden

Borkészítés folyamatának ábrázolása

Borkészítési, tárolási technikák

  • Magyarország borvidékei

Borvidékeink és jellemzőik

Jellemző szőlőfajták

Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője