NYITOTT Borkóstolók! Csatlakozzon bárki által látogatható estjeinkre! 2019.január-március

2019.01.23

Lepd meg szeretteidet egy megismételhetetlen élménnyel!

Ha ajándéknak szánod, vásárláskor kérj ajándékvouchert, melyet személyre szólóan elkészítünk és borítékban postázunk, hogy gyönyőrű csomagolásban kerülhessen az ünnepi asztalra!

Borkurzus 6 boros kóstolóval, parasztos, gazdag hidegtállal, a budafoki kóstolópincénkben, amely eseményekhez bárki csatlakozhat!

Részletek:

  • Az ajánlat tartalma: Hidegtálas borkóstolóval egybekötött borkurzus 1 fő részére, a Katona Borház budafoki kóstoló pincéjében, 7.000 Ft/Fő  részvételi díjért
  • A kóstoló során 6-féle különböző borból ízlelhetnek meg egy-egy pohárnyit és az ízletes, gondosan erre az alkalomra, friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, kenhető finomságokból és péksüteményekből összeállított hidegtálból fogyaszthatnak
  • A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos borkurzus keretében, ahol betekintést nyerhetnek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínyjába-bínjába.
  • A program 2-2,5 órányi elfoglaltságot jelent, a kiválasztott időponthoz előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben!
  • Az alábbi időpontokban tartunk kurzusokat 2019-ben:
  • január 19. szombat 19 óra
  • január 25. péntek 19 óra
  • február 1. péntek 19 óra
  • február 6. szerda 19 óra
  • február 7. csütörtök 19 óra
  • február 20. szerda 19 óra
  • február 21. csütörtök 19 óra
  • február 28. csütörtök 19 óra
  • március 8. péntek 19 óra
  • március 9. szombat 19 óra
  • március 13. szerda 19 óra
  • március 14. csütörtök 19 óra
  • Minimum létszám egy este: 10 fő, ez alatti létszámnál nem áll módunkban megtartani a kóstolót.
  • Maximum létszám egy este: 36 fő
  • Csak a megadott időpontokban tartunk kóstolókat és csak akkor, ha a minimum létszámot elérik a jelentkezők.
  • Bejelentkezni csak az info@katonaborhaz.hu e-mail címen tudtok.
  • Cím: Katona Borház 1222 Budapest, Borkő u. 6-12.
  • tel.: +36 20 221 0871

Különlegességek:

A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.

Főbb szőlő- és borfajták:

Chardonnay

Irsai Olivér

Rajnai Rizling

Chardonnay

Sauvignon Blanc

Cabernet Sauvignon

Semillon

Merlot

Borkurzus

Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás , anomális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat??? Akkor nálunk a helyed!

Partnereddel most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.

Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőinkből készült minőségi borainkon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.

Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?

A főbb témakörök, melyekről szót ejtünk az este során (kérdésekkel a témák kismértékben változhatnak)

 

  • Kóstolási ismeretek

 

Fogalmak tisztázása

Pohártípusok

Kóstolási etikett

Kóstolási praktikák

Kóstolási szempontok

 

  • Bor és ételpárosítás

 

Ízkombinációk, elvek meghatározása

 

  • Legfontosabb szőlőfajták

 

Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük

Világfajták, megjelenési területeik

 

  • Szőlőtermesztés, borkészítés

 

Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden

Borkészítés folyamatának ábrázolása

Borkészítési, tárolási technikák

 

  • Magyarország borvidékei

 

Borvidékeink és jellemzőik

Jellemző szőlőfajták

Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője