2019-ben újra borkurzusok, 6 borral, hidegtállal! Vedd meg jegyed már ma, vagy add ajándékba!

2018.10.26

Páratlan karácsonyi ajándék!

Lepd meg szeretteidet egy megismételhetetlen élménnyel!

Ha ajándéknak szánod, vásárláskor kérj ajándékvouchert, melyet személyre szólóan elkészítünk és borítékban postázunk, hogy gyönyőrű csomagolásban kerülhessen az ünnepi asztalra vagy a karácsonyfa alá!

Borkurzus 6 boros kóstolóval, parasztos, gazdag hidegtállal, a budafoki kóstolópincénkben, amely eseményekhez bárki csatlakozhat!

 

Részletek:

  • Az ajánlat tartalma: Hidegtálas borkóstolóval egybekötött borkurzus 1 fő részére, a Katona Borház budafoki kóstoló pincéjében, 7.000 Ft/Fő  részvételi díjért
  • A kóstoló során 6-féle különböző borból ízlelhetnek meg egy-egy pohárnyit és az ízletes, gondosan erre az alkalomra, friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, kenhető finomságokból és péksüteményekből összeállított hidegtálból fogyaszthatnak
  • A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos borkurzus keretében, ahol betekintést nyerhetnek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínyjába-bínjába.
  • A program 2-2,5 órányi elfoglaltságot jelent, a kiválasztott időponthoz előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben!
  • Az alábbi időpontokban tartunk kurzusokat 2019-ben:
  • január 19. szombat 19 óra
  • január 25. péntek 19 óra
  • február 1. péntek 19 óra
  • február 6. szerda 19 óra
  • február 7. csütörtök 19 óra
  • február 20. szerda 19 óra
  • február 21. csütörtök 19 óra
  • február 28. csütörtök 19 óra
  • március 8. péntek 19 óra
  • március 9. szombat 19 óra
  • március 13. szerda 19 óra
  • március 14. csütörtök 19 óra
  • Minimum létszám egy este: 10 fő, ez alatti létszámnál nem áll módunkban megtartani a kóstolót.
  • Maximum létszám egy este: 36 fő
  • Csak a megadott időpontokban tartunk kóstolókat és csak akkor, ha a minimum létszámot elérik a jelentkezők.
  • Bejelentkezni csak az info@katonaborhaz.hu e-mail címen tudtok.
  • Bejelentkezéskor add meg kupon kódodat és e-mailcímedet!
  • Cím: Katona Borház 1222 Budapest, Borkő u. 6-12. Weboldal: katonaborhaz.hu. tel.: +36 20 221 0871

Különlegességek:

A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.

Főbb szőlő- és borfajták:

Chardonnay

Irsai Olivér

Rajnai Rizling

Chardonnay

Sauvignon Blanc

Cabernet Sauvignon

Semillon

Merlot

Borkurzus

Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás , anomális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat??? Akkor nálunk a helyed!

Partnereddel most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.

Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőinkből készült minőségi borainkon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.

Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?

A főbb témakörök, melyekről szót ejtünk az este során (kérdésekkel a témák kismértékben változhatnak)

 

  • Kóstolási ismeretek

 

Fogalmak tisztázása

Pohártípusok

Kóstolási etikett

Kóstolási praktikák

Kóstolási szempontok

 

  • Bor és ételpárosítás

 

Ízkombinációk, elvek meghatározása

 

  • Legfontosabb szőlőfajták

 

Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük

Világfajták, megjelenési területeik

 

  • Szőlőtermesztés, borkészítés

 

Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden

Borkészítés folyamatának ábrázolása

Borkészítési, tárolási technikák

 

  • Magyarország borvidékei

 

Borvidékeink és jellemzőik

Jellemző szőlőfajták

Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője