2018.januártól induló BORKÓSTOLÓINKRA MÁR MOST FOGLALHATSZ! NE MARADJ LE!

2017.10.17

Lepd meg szeretteidet egy megismételhetetlen élménnyel!

Ha ajándéknak szánod, vásárláskor kérj ajándékvouchert, melyet személyre szólóan elkészítünk és borítékban postázunk, hogy gyönyőrű csomagolásban kerülhessen az ünnepi asztalra vagy a karácsonyfa alá!

Borkurzus 6 boros kóstolóval a Katona Borház pincéjében

Hidegtálas borkóstoló borkurzussal 1 fő részére, a Katona Borház budafoki kóstoló pincéjében

Részletek:

  • ajánlat: 7.000 Ft / fő áron
  • A kóstoló során 6-féle különböző borból ízlelhetnek meg egy-egy pohárnyit és az ízletes, gondosan erre az alkalomra, friss zöldségekből, sajtokból, sonkából, parasztkolbászból, kenhető finomságokból és péksüteményekből összeállított hidegtálból fogyaszthatnak
  • A program magában foglalja a pince és a borfajták bemutatását egy könnyed, hangulatos borkurzus keretében, ahol betekintést nyerhetnek a borkészítés, kóstolás és étellel való párosítás csínyjába-bínjába.
  • A program 2-2,5 órányi elfoglaltságot jelent, a kiválasztott időponthoz előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben!
  • időpontok:
  • január 18. csütörtök 19 óra
  • január 19. péntek 19 óra
  • január 20. szombat 19 óra
  • január 25. csütörtök 19 óra
  • február 2. péntek 19 óra
  • február 3. szombat 19 óra
  • február 8. csütörtök 19 óra
  • február 14. szerda 19 óra
  • február 15. csütörtök 19 óra
  • február 23. péntek 19 óra
  • február 24. szombat 19 óra
  • február 28. szerda 19 óra
  • március 1. csütörtök
  • március 7. szerda
  • március 8. csütörtök
  • Minimum létszám egy este: 10 fő, ez alatti létszámnál nem áll módunkban megtartani a kóstolót.
  • Maximum létszám egy este: 30 fő
  • Csak a megadott időpontokban tartunk kóstolókat és csak akkor, ha a minimum létszámot elérik a jelentkezők.
  • Bejelentkezni az info@katonaborhaz.hu e-mail címen tudtok.
  • Cím: Katona Borház 1222 Budapest, Borkő u. 6-12. tel.: +36 20 221 0871

Különlegességek:

A borkóstoló borkülönlegességei között a világfajták mellett a tradicionális magyar fajtákkal is találkozhatsz.

Borfajták:

Chardonnay                  Irsai Olivér

Rajnai Rizling                Chardonnay

Sauvignon Blanc            Semillon

Cabernet Sauvignon       Merlot

 

Borkurzus

Unod már, hogy körülötted sokan olyan szavakat rebesgetnek, mint tannin, barrique, vaníliás , anomális aroma, tölgyfahordós érlelés, csersav és fogalmad sincs, mi mit takar, de szereted a jó borokat, vagy szeretnéd a jó borokat??? Akkor nálunk a helyed!

Partnereddel most egy kitűnő ajánlat keretében elsajátíthatod a borvilág alapjait. A baráti hangulatú, humoros, kedves, de szakmai, igazán izgalmas borkurzussal egybekötött hidegtálas borkóstolón alapszintű kóstolási, bor és ételpárosítási ismereteket szerezhetsz, s emellett betekintést kaphattok a legfontosabb szőlőfajtákról szóló tudásanyagba. Az este során alapszinten bemutatjuk a legfontosabb nemzetközi borstílusokat, Magyarország borvidékeit és az egyes borvidékeken fellelhető borstílusokat.

Emellett pedig a Balatonbogláron és Tokaj hegyalján termett szőlőinkből készült minőségi borainkon keresztül nemcsak elméletben, de gyakorlatban is megtapasztalhatjátok az új ismereteket! Arról nem beszélve, hogy a nedűkhöz finomabbnál finomabb kényeztető falatok is társulnak.

Jó hangulat, finom borok és étkek, szakértő vezetés és mindezt kettesben a pároddal! Kell ennél több?

Főbb témakörök:

  • Kóstolási ismeretek

Fogalmak tisztázása

Pohártípusok

Kóstolási etikett

Kóstolási praktikák

Kóstolási szempontok

  • Bor és ételpárosítás

Ízkombinációk, elvek meghatározása

  • Legfontosabb szőlőfajták

Magyar fehér- és kékszőlőfajták és rövid jellemzésük

Világfajták, megjelenési területeik

  • Szőlőtermesztés, borkészítés

Fehér-, Rosé-, Vörösborok készítésének áttekintése röviden

Borkészítés folyamatának ábrázolása

Borkészítési, tárolási technikák

  • Magyarország borvidékei

Borvidékeink és jellemzőik

Jellemző szőlőfajták

Adott borvidék jeles képviselőinek ismertetője